vineri, 28 martie 2008

MATERIE-ENERGIE-CONSTIINTA

Este o conceptie foarte veche ca întreaga activitate, miscare, energie este în esenta activitatea, miscarea, si energia constiintei.. "Materie" si "energie" si "minte", percepute ca trei aspecte ale unei singure realitati, ne fac sa întelegem ca omul este la baza o sinteza a tuturor activitatilor cosmice. Asa cum vedem în universul nostru, exista întotdeauna o expresie a miraculosului în spectacolul vietii umane. Învataturile Misterelor Ariene sugereaza ca energiile cosmosului si haosului sunt exprimate prin arhetipurile zeilor neamului reprezentateîn miturile rasiale.
Vechii greci nu credeau doar ca "calitatile sufletului exista înaintea oricarei vieti vieti întrupate; el are exact ceea ce a ales sa aiba, dar trupul a fost organizat si determinat de imaginea sufletului care este în el ".
Viziunea lui Platon asupra subiectului a fost ca "Nici un spirit veghetor nu va face multe pentru tine, deci va trebui sa-ti alegi singur destinul. Cel asupra caruia va decide destinul sa fie primul care îsi va alege o viata de care va fi legat prin necesitate".
Atât cât întelegem din conceptul de destin, trebuie sa ne dam seama de propriile noastre limitari de control , iar domeniile care ne sunt inaccesibile sa le lasam în seama Misterelor si lucrarii Nornelor (Cele trei zeite ariene ale soartei).
Majoritatea oamenilor trec prin viata ghidati de legea cauzalitatii, descriptibilul, care este emblema trezirii noastre si a existentei rationale. Destinul si cauzalitatea sunt legate, precum sunt timpul si spatiul , chiar daca în viata ele par a fi opuse. De exemplu, ar putea fi destinul cuiva sa urmeze legea cauzalitatii sa-si întemeieze o famile, sa lucreze pamântul, sa împlineasca acele nenumarate necesitati care sustin o civilizatie, ca si muncitor, artizan, profesionist si altele asemenea.Deseori eroul, a carui viata cere un scop mai profund singular, un destin mai înalt, este cel care este condus de o certitudine interioara care nu poate fi descrisa. A avea o viziune a viitorului nu este întotdeauna necesar. Unii pot avea abilitatea de a ghici viitorul si a-i patrunde multe dintre secrete, dar foarte putini pot sa-l înteleaga. Omul destinului nu teoretizeaza la nesfârsit lumea din jurul lui, ci pur si simplu actioneaza.
Ideea de destin cere experienta de viata, nu experienta stiintifica, puterea de a vedea nu de a calcula, profunzime nu intelect.Omul lupta vesnic împotriva nimicniciei propriei persoane cautând astfel sa sporeasca virtutea propriului destin. Printr-un astfel de efort el este deseori capabil sa mentina un ritm mai intens decât ar fi îndreptatit natural, deoarece efortul serios nu ramâne nerasplatit. Viata e o lupta, iar a lupta aceasta batalie în mod eroic este scopul maret al fiecarei existente umane care merita traita. Vanitos, omul se considera independent de infinitele, traditionalele legi cosmice care îl înconjoara si îl guverneaza. Întotdeauna el va ramâne un sclav al acestor forte daca nu actioneaza pentru a le stapâni.
Atâta timp cât este continut în trupul fizic, sufletul nostru astral etern este într-o stare de prizonierat. În afara de moarte, nu putem eluda legile care ne determina existenta fizica.Succesiunea ritmica a multe vietii ne da oportunitatea de a ne împlini destinul în orice moment de claritate spirituala. Forma noastra biologica nu faureste spiritul, acesta pre-existând trupului. Este elementul nemuritor din noi cel care este sursa celor mai înalte inspiratii si energii, deoarece duce cu el întelepciunea si cunoasterea întregului nostru trecut, înregistrarea indestructibila a suferintelor, aspiratiilor, sperantelor si visurilor noastre. Este arhivatorul tuturor lucrurilor gândite si înfaptuite din care decurg efectele cauzelor puse în miscare azi, ieri, si în vietile trecute.
În aceasta omul se naste de doua ori, o data din dimensiunea astrala în cea fizica si din nou n dimensiunea fizica în cea astrala. Omul destinului îsi foloseste eficient timpul biologic, ceea ce include un plan vertical de abordare în contrast cu planul orizontal obisnuit al succesiunii temporale. Ceea ce determina succesul nostru este ceea ce suntem , mai degraba decât ceea ce cerem a fi.
Creierul uman este cea mai mareata unealta, dar si mai mareata este libertatea noastra de a-l programa si dezvolta cum credem. Constiinta în sine nu poate fi localizata nicaieri, deoarece nu poate fi continuta de spatiu sau limitata de timp.. Totusi, manifestarea implica limitare, si între granitele formelor organizate constiinta dobândeste definitie si expresie. Stim ca toti trebuie sa se confrunte cu moartea, mai devreme sau mai târziu. Ceea ce nu stim este cu câta certitudine aceasta tranzitie ne va trimite în lumea urmatoare. Lasam asta matricii destinului. Suntem precum apa varsata pe pamânt , care nu mai poate fi strânsa la un loc. Religiile , ideile mistic si mitologice despre rolul omului în lume furnizeaza o nepretuita viziune asupra sperantelor si incertitudinilor conditiei umane.
Ca si destinul uman individual, si rasele umane au destine.Rasa este un organism evolutiv ca si cel al trupului uman. Sufletul unei rase este continut în cultura sa. Cultura unei rase proiecteaza totalitatea realizarilor, identitatii etnice si expresiei sale, suma trecutului membrilor sai persistând în prezent si în viitor. Destinul unei rase devine propria sa ratiune de a exista, de a se dezvolta si avansa, unita prin legaturi indestructibile de sânge, mostenire si ascendenta comuna. O rasa unita este o rasa sanatoasa si libera sa-si actualizeze popria libertate. Libertatea reala este exclusiv libertatea de a crea. Lucrând pentru propria rasa-natiune, actionam în conformitate cu instinctele noastre naturale si cu cerintele sinelui interior. În ierarhia speciilor umane, asa cum au fost lasate de natura, fiecare rasa produce într-un anumit grad proportional cu capacitatea sa. De-a lungul secolelor, odata cu dezvoltarea unei rase, magnificienta realizarilor sale reflecta cu acuratete inteligenta sa creativa si evolutia sa spirituala.
Progresul unei rase-societati sanatoase este datorat faptului ca indivizii variaza de la media umana în tot felul de directii, si ca originalitatea lor este deseori atât de atractiva sau utila încât sunt recunoscuti de tribul lor ca lideri sau promovatori de noi idealuri. Atunci când acest sistem de selectie devine functie sociala este cunoscut ca "sistem meritocratic". O meritocratie este o structura economica, politica si sociala care functioneaza pe un principiu piramidal bazat pe merit. Este un sistem prin care fiecare individ ar fi liber sa-si atinga cel mai înalt nivel al abilitatilor si talentelor sale naurale, neîngradit de casta, clasa vârsta si convingeri politice si religioase. Aceasta este probabil cea mai justa si sanatoasa comunitate idealista ce poate fi obtinuta de orice natiune-rasa.
Viata umana este astfel cladita încât trebuie dedicata unui tel, trebuie sa exprime nobilitate prin dedicare individuala si colectiva unor finaluri pozitive si progresiste. Dar în vremurile haotice de azi,omul, familia si întreaga societate se pierd si bântuie fara tel, lipsindu-le integritatea si grija necesare pentru valorile rasiale esentiale si vitale.Omul mediocru, fara natiune, privat de cultura, dându-si seama ca nu mai împartaseste un destin social comun cu poporul sau, simte un vid interior profund, o lipsa de forma si continut care nu poate fi umpluta de materialism , politica, tehnologie, consumism sau religii straine. Viata esueaza în a se regasi pe sine. Pus în fata unei astfel de pietre de încercare omul se întoarce iarasi la vechile întrebar "Viata este începutul a ce ? Iubirea este împlinirea a ce ? Moartea este sfârsitul a ce ?"Nu poate exista o civilizatie întreaga, durabila, fara un program de eliberare spirituala si creativa. Trebuie sa avem un tel si speranta pentru viitor, motivate de un scop etnic unic, unificator.
Natura decreteaza supravietuirea speciilor, iar acei ce neaga instinctele naturale ale acestei legi universale vor pieri. Daca tu, cel care citesti aceste rânduri nu te-ai gândit niciodata ca ai un destin, poate a sosit timpul sa rupi lanturile psihice ale obisnuintei inconstiente a vietii si sa începi, din acest moment sa îti cladesti propria matrice a destinului. Fa asta pentru tine, pentru familia ta, zeii tai, rasa ta, strabunii tai; ei sunt piatra de temelie a existentei tale si scopul vietii.

Niciun comentariu: