vineri, 28 martie 2008

Organizatii satanice-critice

Am citit cu mare atentie diferite site-uri despre Satanism din lume, sau site-uri ale unor organizati de tip Satanist. Multe intradevar m-au amuzat, altele pur si simplu denigrau imaginea Satanismului prin afirmatiile si ideile pe care le sustineau. Unele site-uri prezinta o ideologie a crestinismului inversata, ce mi se pare total prostesc. Unde am ajunge astfel?
Majoritatea site-urilor despre Satanism au un numitor comun: utilizarea "Bibliei Satanice" a lui Anton LaVey ca text primordial. Nu trebuie sa ne limitam numai la o carte precum crestinii se limiteaza la Biblia Crestina, musulmanii la Coran etc. Ideologia Satanista este mult mai complexa si nu consta numai in carti. Intelepciunea fara cunoastere este nula! Intelepciunea nu se bazeaza pe urmarea unor prejudecati, ci pe experientele proprii!
Critici aduse unor organizatii de tip Satanist sau site-uri despre Satanism.
Biserica Satanista Romana
In primul rand, nu a fost primul site satanist din Romania precum afirma ei. Primul site a aparut dupa cativa ani dupa caderea comunismului. Intradevar, nu au avut publicitate, iar in ziua de astazi nu mai exista.Ideile lor si conceptele pe care le sustin se contrazic intre ele. Ba ca sunt Satanisti moderni, nu cred in zei si demoni ci ii vad ca pe niste simboluri, ba practica magia si ii invoca pe acesti demoni sa le satisfaca dorintele...In al doilea rand, ideologia site-ului Biserica Satanista Romana este copiata in intregime dupa Church of Satan, fara sa aduca ceva nou, precum niste tocilari care si-au invatat lectia pe derost si nu trebuie intrerupti ca o sa-si piarda ideile.Pe scurt, fara pic de originalitate! Ei nu evolueaza si s-au etichetat singuri ca fiind "urmasii lui LaVey". Satana reprezinta si intelepciunea, insa multi membrii de pe acel site ce sustin ca sunt Satanisti au o inteligenta prea scazuta."The Satanic Biblie" si alte carti pe care se bazeaza ideologia lor prezinta asa de multe puncte de vedere ce se contrazic, incat fac cititorul sa fie atent la propozitiile ce i se par corecte si sa uite de celelalte: este cunoscut ca efectul Barnum, ce este utilizat de povestitori falsi, sarlatani sau alti excroci.
Joy of SatanCei din JOS sustin ca sunt Satanisti Traditionali, ce il vad pe Satana ca pe un zeu. Practic nu exista diferente intre Satanismul promovat de LaVey si Satanismul promovat de Jos. Singurele diferente ar fi ca cei din JOS cred in Satana ca zeu si practica ritualistica.Punctul slab, dupa parerea mea, este ca au creat din Satana un personaj de basm, un personaj ireal in incercarea de a crea un personaj real, pamantesc.Ei descriu Iadul si sustin ca unii dintre ei l-au vazut. Este un loc unde anumite parti sunt iluminate de o lumina albastra, iar in alte locuri intunecate. Sustin ca au vazut oameni in Iad ce stateau in jurul unei mese intr-un bar, cu mult fum etc.Au chiar o carte, care a fost scrisa de Profetul Sheik Adi, care a fost scrisa sub indrumarea lui Satan insusi. Asta este specificat la ei pe site! Deja seamana cu apostolii cand au visat ceva noaptea si a doua zi au scris intamplarile acelea biblice, considerandu-le reale.
Church of SatanSimbolul lui Baphomed a fost copiat de pe coperta cartii "Magic and the Supranatural" scrisa de Maurice Bessy. Editia curenta a "The Satanic Biblie" foloseste acelasi simbol. Church of Satan a considerat o incalcare a copyright-ului cand alte organizatii au folosit acest simbol.De fapt, folosirea simbolului Baphomed in combinatie cu cuvintele "Church of Satan" este protejata de copyright nu si de folosirea baphomed-ului simplu! Administratia Church of Satan incurajeaza membrii sa lupte impotriva altor organizatii sataniste si sa nu foloseasca simbolul Baphomed in afara organizatiei.Church of Satan nu detine simbolul Baphomed pentru ca sa oblige alte organizatii sa nu-l foloseasca.Ei doresc sa aiba putere, sa fie influenti, sa aiba o organizatie mare. Au dorit sa detina Internetul la capitolul Satanism, amenintand alte organizatii de acest tip. Care este scopul? Cat mai multi bani! Pentru inregistrare ca simplu membru se percepe o taxa de 100$, bani nejustificati. Church of Satan a devenit o afacere si una foarte profitabila. Insa, oricare ar fi motivele, este clar vizibil ca organizatia exploateaza sistematic membrii ai acesteia.Michael Aquino (Temple of Satan) descrie cum Church of Satan in 1975 "isi intoarce spatele catre Satana" si cum LaVey si-a pierdut interesul in Satanism si incearca din organizatie sa faca o afacere.Pentru mai multe critici la adresa Chruch of Satan citeste "Analysis of the Church of Satan" scrisa de Ole Wolf (o gasesti in biblioteca noastra).

Niciun comentariu: