marți, 18 martie 2008

EMO....despre emo...

Pt început, ceva informaţii, în caz că n-ai idee ce e ăla emo [nu, nu se mănâncă]. Curentul emo ar cam fi curentul definitoriu al generaţiei noastre. A luat naştere pe la începutul anilor '90. Denumirea de "emo" nu vine de la emotional, cum umblă vorba-n sat, ci de la "emotive hardcore". Cei ce ascultă acest gen de muzică poartă denumirea de emo kids. Apropo, nu e muzică emo. E muzică punk. Genul muzical e punk. Adevărat, cei ce ascultă acest gen de muzică merg pe cultura emo, dar genul muzical tot punk rămâne. Prin urmare terminaţi cu "Eu ascult emo", că e greşită exprimarea.
Cum recunoşti un emo kid? Se îmbracă în negru, dar nu numai. Merg şi tot ce este funky şi...diferit de ceilalţi. Emo kids-ilor le place să fie altfel. Sunt teribilişti, evită orice urmă de drăgălăşenie. Adoră să-şi picteze unghiile în negru şi să-şi dermatogreze ochiul. În caz că eşti pe mess, cei ce au la avatar poze cu prinţese însângerate, muuult negru, tipi care se sărută sau oameni cu venele tăiate, e foarte posibil ca ei să fie emo. Cuvinte specifice:ură, dezamăgire, moarte, sinucidere. Obiect preferat: lama.
Acum comentarii. Mai sunt şi emo kids care nu au nici o treabă cu depresia. La ei doar lookul şi muzica sunt emo, în rest sunt fiinţe normale, care socializează şi în general sunt fericiţi.
Şi mama lor de copii, emo kids-ii autentici, de ce Dumnezeu se taie? Altfel nu se poate? Altfel nu se pot face auziţi? Wake up!! Şi voi contaţi, orice om contează. Problemele se pot rezolva şi altfel. Daţi dovadă de maturitate şi lăsaţi-vă ajutaţi. În schimb, cei care se taie nu că ar fi supăraţi, ci numai din teribilism, merită bătuţi. What the heck, acum e la modă să ai o depresie?
În fine. Cultura emo...de fapt nu cultura, ci emo kidsii diferă totuşi între ei. Eu una iubesc muzica punk [emo, dacă e să mă exprim incult, dar ca să mă fac înţeleasă] şi stilul emo. Dar nu pot şi nu voi înţelege niciodată ce e cu pesimismul ăsta total.
Nu mă înţelegeţi greşit! Nu există om care să nu i se fi pus vreodată o pată neagră asupra viziunii vieţii. Dar conteză intensitatea sentimentului şi cât de repede a trecut. Şi nu uita: Zâmbeşte, mâine poate fi mai rău!
- ( in general, nu pt tn ;) )dak vrei sa-ti tai venele poti sa ti le tai si singur, nu tb sa stie toata lumeasi punk (GD, RHCP ...) e misto :)

Niciun comentariu: